Utdrag från kapitel 1

Första gången jag höll i en bandyklubba gick jag på dagis, min lärare passade bollen till mig och jag passade tillbaka. Jag undrar om jag hade haft en helt annan hobby om hon aldrig givit mig den gamla bandyklubban. För efter den dagen stod jag varenda rast och dribblade för mig själv. Och för varje dag blev jag bättre och bättre. Jag lärde mig att springa med bollen och göra olika slags finter. Tiden gick väldigt fort och det dröjde inte länge innan jag var tvungen att lämna dagiset som var en trygghet för mig och börja skolan. Jag minns min första skoldag väldigt väl. Rickard som retat mig väldigt mycket under dagisperioden gick i samma klass som mig. Det gillade jag inte alls, hur kunde jag då veta att Rickard skulle bli min vapendragare, min radarpartner och min bästa vän? Första rasten ser jag att några äldre killar spelar bandy utanför matsalen. Väldigt nervös frågade jag om det var okej att jag var med, det var lugnt och vi började spela. Så fort jag fick bollen kände jag en otrolig självsäkerhet, jag visste exakt vad jag skulle göra jag såg en stor kille komma springande mot mig. Jag fintade lite la bollen mellan benen på honom sedan sprang mot målet och pangade upp bollen i krysset. Alla i mitt lag kramade om mig. Jag var överlycklig, känslan av att göra mål var helt enorm tyckte jag då. Ganska snabbt gick jag från att inte ha några kompisar alls till att bli väldigt populär.

 

Alla ville vara i mitt lag och jag identifierade ganska snabbt att Rickard var väldigt bra också. Jag valde alltid att ha honom i mitt lag och vi radade upp segrar. Vi började hitta varandra utan att ens lyfta på blicken. De andra barnen tröttnade snabbt på att bli utspelade och de började betala mig för att få vara i mitt lag och vara med och vinna. Jag utnyttjade situationen

och började också ta emot hockeybilder, som alla samlande på för att folk skulle få vara med i

Mitt lag. Ibland hände det ändå att jag och Rickard ställdes mot varandra. Då kunde det gå riktigt hett till och vi gick alltid av planen som ovänner. Daniel Andersson blev en mycket god kompis som jag spenderade mycket tid med även utanför skolan.

Jag är absolut inte stolt över den killen jag var på den tiden men det vore en lögn att säga att jag inte njöt av uppmärksamheten. Jag började också ljuga väldigt mycket för mina kompisar, jag sa till dem att jag var en stjärna i cross, att jag var i slagsmål med olika gäng. Allt möjligt jag älskade bara känslan av att folk verkligen lyssnade på mig.

Många kom fram och frågade vad har du gjort i helgen, Jag som egentligen varit i skogen och byggt hydda sa att jag varit iväg att deltagit i en stor motorcross tävling eller något liknande.

 

Nu i efterhand kan jag inte riktigt förstå hur jag kunde vara en så pass stor egoist. Nuförtiden ljuger jag knappt aldrig och gläds åt andras framgång. Det kunde jag verkligen inte göra när jag var liten.


Mer rafting!

SECURE!

Alla 6 slängde sig i mitten efter att guiden vrålat Secure!

1 sekund senare vrålade han att vi skulle inta positioner igen, vattnet var svinkallt och jag tror vi alla var lite chokade över vilken kraft det precis uppståt när båten åkt in i bakotsuget.

2 meters vågor gjorde att båten nästan tippade över men vi paddlade på, det var det enda vi kunde göra. Lita på guiden, göra exakt som han sa när han skrek.

Left bakward!! Då skulle vi på vänstersidan paddla bakot och de på högersidan paddla framåt. Det blev ganska förvirrande men vi lyckades ändå styra på ett ganska bra sätt. Första vattenfallet var läskigt. Man hörde det komma en ganska bra bit innan och sekunderna innan kändes det som om okej, nu välter vi. 2 meters fall sedan

SECURE!!!

Alla slänger sig i båten igen och vi lyckas klara oss från att välta. Adrenalinet pumpade i huvudet, det var helt galet. Det spö regnade och blixtrade och vi raftade i en gigantisk flod. Visst de var sjukt läskigt men man kunde ändå inte sluta tänka på hur fantastiskt det hela var, vilken upplevelse!




Snart kommer kanske ett riktigt roligt gästinlägg från Gabriella, Anna, och Jessica som cyklade till Gotland och tillbaka. Ja chattade precis lite med Gabriella och de verkade haft en ur häftig resa! :)

/ Jonathan 





Vättern runt och Gotland runt!

Efter mycket velande hit och dit har jag,Arvid och Musse beslutat oss för att ta Värmland och vandra i höst istället. Jag känner att min bok behöver en sista stor grej, att åka till Värmland och vandra 2 dagar sedan cykla hem är inte tillräckligt.

Vi har bestämt oss för att ta med tält och stormkök lasta på cyklarna sen dra iväg, Cykla 20 mil sedan ta färjan till Gotland cykla runt sedan hem. Blir ett riktigt stort projekt ändå men de sköna är att vi alla har gott om tid. Vi behöver inte stressa alls, om vi vill göra något helt annat någon dag kan vi göra de istället. Sägs finnas bra surfing på Gotland, de vill jag testa!

De står att man får slå upp tält nästan var man vill, blir ju jättehäftigt att tälta vid stränder, skogar och allt möjligt!

Folk tycker kanske jag är galen som gör något som detta nästan direkt efter tågluffningen, men jag är redan riktigt sugen på mer äventyr efter att ha varit hemma några dagar.

Får vi bara bra väder tror ja de kommer bli hur roligt som hellst!


Nu på Onsdag är vi ett gäng på 6 stycken som ska cykla runt vättern. De tror ja också kommer bli riktigt galet då de är första gången för några av dem att cykla långt. Men vi tar de lungt där med. Första stoppet blir djäknesundet som är min favorit plats i hela världen typ:)

Livet är toppen! Hörs :)

/ Jonathan




Rafting!!!

Okej om man tar känslan av att hoppa fallskärm gånger 10, då får du känslan av att testa på rafting i Chamonix.
Jag och Amanda stod där och tvekade på om vi skulle ta den lätta raftingen eller den svåra. Efter en lång övertalning bestämde vi oss för att betala 1200 för en hel dag rafting. För er som inte vet vad rafting är så är det 6 stycken som sitter i en gummibåt och paddlar i en väldig fors.


Jag tänkte inte alls på att det skulle vara läskigt det var först när man satt i minibussen som tog oss till Italien och man fick höra att 3 personer dog några år tidigare pågrund av de starka strömmarna. I mitt huvud skulle ingenting kunna hända men ju närmare vi kom desto mer nervös blev jag. Det hade spöregnat hela natten och vatten nivån var 1 meter högre än normalt. När jag fick se floden fick jag verkligen kalla fötter. Som ett ilsket monster störtade vattnet fram i floden, stora stenar och vattenfall.

Man kunde också se på guiden att han hade respekt, det var inte vanligt att paddla när vattennivån var så hög.

Han med en kort genomgång, efter den genomgången ville jag inprincip spy. Om man föll i vattnet fanns det inget guiden kunde göra. Man skulle lägga sig på rygg med fötterna fram så man inte skulle slå i huvudet när man dundrade in i stenarna, det man skulle göra sedan var att försöka simma in mot kanten, vandra upp genom skogen mot vägen sedan lifta tillbaka. 

Det var ju helt sjukt! tänk om man skulle gå vilse i skogen och inte hitta vägen. 

Om Amanda skulle ramla i vattnet skulle jag hoppa av gummibåten efter henne, inte en chans jag skulle låta henne fastna i forsen mellan några stenar eller något.

Han förklarade allt på engelska, det kändes som om vi var i krig eller något, Han sa

- If you fall in the water you have to fight fucking hard to survive! 

När vi åkte in bakåtströmmar skulle alla hoppa in i en hög i båten för annars skulle alla falla av. 
När jag hoppade fallskärm visste jag att okej detta kommer vara läskigt i några minuter sen är det över, detta hade man absolut ingen aning om hur det skulle gå.

Nu hinner jag inte skriva mer men fortsätter ikväll eller imorgon.

/ JOnathan



Gänget som paddlade! :)

Gott å blandat

Okej nu ska jag ta några dagar och inte göra någonting på sedan drar mycket grejer gång igen. Om ryggen och nacken känns bättre vill säga. Cykla runt vättern med musse och några, åka till Värmlad och vandra med Arvid. Ska också börja skriva som en galning. 5 månader har jag på mig sedan ska boken vara tryckt och klar. Under de 5 månaderna ska jag försöka fixa så jag jobbar 4 dagar i veckan så jag kan ja en skrivdag. Ska också börja planera Afrikaresan nu under de kommande dagarna. Satt med Ricke och kollade lite om de igår verkar helt otroligt!

Tänkte att samtidigt som jag skriver boken kan jag slänga in bitar av den här på bloggen. 200 böcker måste säljas, då får jag kontrakt med ett förlag + om jag inte säljer någon riskerar jag att inte få råd med Afrika resan. Så den ska verkligen marknadsföras ordentligt när den blir klar.



Under min och Amandas resa blev vi faktiskt ett väldigt bra team. Vi sa till varandra innan resan att om vi klarar tågluffa med varandra så klarar vi allt som vi kommer stöta på i framtiden. Jag var den som fick bära de tyngsta, cheka allt så vi hade med det viktigaste när vi lämnade tåf osv. Men Amanda var ändå klippan det var hon som hade stenkoll på alla tåg, hon är riktigt bra när det gäller kartor och sådana grejer.
Det var faktiskt många gånger jag tänkte på hur glad jag var över att Amanda var så cool med allt.

Nu ska jag tanka över alla bilder till datorn, det är cirka 1500 ganska mycke. :)

Ha de fint alla

Jonathan!







Hemma!

Mannen i parken tog av sig sina solglasögon, hans vänstra öga var svart säkert efter ett tidigare slagsmål, han hade kniv ärr längs halsen och hans knogar såg man att de var väldigt använda.

Okej nu smäller det tänkte jag, han ville ha våra pengar men grejern är att jag hade bara 2 ynka cent att ge honom. Vi försökte förklara att vi bara betalde med kort då säger han att han ska följa oss till en bankomat.
Vi kunde inte bli av med honom och han var väldigt nära mig hela tiden. Om han skulle gjort någonting mot Amanda skulle jag slått tillbaka men jag visste mycket väl att jag inte skulle ha mycket att säga till om om han hade börjat slås. Jag ville faktiskt bara ge honom lite pengar så han skulle ge sig. Vi fortsatte gå med honom efter oss som en blodigel. Äntligen en stor väg och det var som om mannen gick in i en vägg. Han stannade plötsligt upp och försvann.

Denna incidenten var den enda under 30 dagar som gjorde mig ändå väldigt rädd. Visst klart man var svinrädd under forspaddlingen, som personer dött i några år tidigare. Man var rädd under klättringen och när vi var tvugna att löpa 1 mil genom en stor storm när vi var mitt ute i skogen.

Men det var också den enda gången som vi båda kände att vi faktiskt hade kunnat förlora våra plånböcker och allt annat. Dessa 30 dagar har varit helt enorma och jag känner att jag har helt sjukt mycket att skriva om nu de kommande dagarna. Men nu ska jag ta ett varmt bad och sedan gå och lägga mig i min egen säng. 
Godnatt

/ Jonathan  


RSS 2.0